Indeholder reklamelinks

Polaroid kamera film til din kameramodel

Polaroid kameraer har de seneste år genfundet populariteten, og det er især den unge generation der har været med til at genoplive brugen af dem. Dog er polaroid kameraer ikke kun forbeholdt den unge generation, men derimod også bare alle dem som synes, at de har en hvis charme eller nostalgi over dem. Det kan også bare være, at du synes det er sjovere at tage billeder på denne måde og at de enkelte billeder du så tager, er mere værd, i og med at prisen på polaroid film ikke er helt billig. Dette vil også blive uddybet i et af de nedenstående afsnit.

Når det kommer til valget af polaroid film, kan det være svært at navigere rundt på markedet, i sær hvis du ikke er ekspert på området, hvilket man må ud fra gælder langt de fleste. Det er ikke helt ligegyldigt hvilken slags polaroid film, du køber, da det ikke er alle film der passer til alle kameramodeller.  For at gøre det lettere for dig, finder du herunder en oversigt over polaroid film (fotopapir), som understøtter Polaroid 300Polaroid Z2300, Polaroid GL10 og Polaroid Z340.

Polaroid Film

 

Fujifilm Instax Mini

Ny film til bl.a. Polaroid 300 og Fuji Instax-modeller.

 • En pakke indeholder film til 10 billeder
 • Størrelse på papiret : 8,6 x 5,4 cm
 • Størrelse på billedet 6,2 x 4,6 cm
 • Blank overflade
 • Hvid ramme
 • Blandt andet kompatibelt med Polaroid 300

Polaroid 300 Instant Film

Film til dit polaroid kamera. Bliv klar til at tage gode billeder.

 • En pakke indeholder film til 10 billeder
 • Papirstørrelse (yderste mål): 5,3 x 8,5 cm
 • Billedstørrelse: 4,6 x 6,2 cm
 • Blank overflade
 • Blandt andet kompatibelt med Polaroid 300
 • Passer ikke til Polaroid Z340 og Polaroid GL 10

Polaroid 3×4″ ZINK Paper

Ny film til bl.a. Polaroid Z340 eller Polaroid GL10.

 • En pakke indeholder film til 30 billeder
 • Størrelse: 7,6 x 10,2 cm
 • Vandafvisende og smudsafvisende
 • Holdbare billeder som tåler slid
 • Blandt andet kompatibelt med Polaroid Z340 og Polaroid GL10
 • Passer ikke til Polaroid 300

Polaroid 2×3″ ZINK Paper

Nyt fotopapir til Polaroid Z2300.

 • 30 stk fotopapir
 • Størrelse: 5,1 x 7,6 cm
 • Vandafvisende og smudsafvisende
 • Holdbare billeder, som kan klare at blive revet og slidt
 • Blandt andet kompatibelt med Polaroid Z2300
 • Tip: Beskyttelsesfilmen kan hives af billedet. Hermed opnås en selvklæbende bagside til ophæng af billedet

Generelt om Polaroid film

Polaroid film er den slags film der skal bruges til dit polaroid kamera. Disse film gør, at du hurtigt vil kunne printe dine billeder ud efter, at du har taget dem. Derved vil du meget hurtigt stå med et vedvarende minde i hånden, i form af et foto. Det er i denne sammenhæng vigtigt at bemærke, at polaroid papir/film ikke er det samme som almindelig fotopapir til f.eks. en printer. Hvis du benytter almindeligt fotopapir til dit polaroid kamera, vil det for det første ikke fungere, og derudover vil der være en reel chance for, at du kommer til at ødelægge kameraet.Der vil typisk være omkring 10 billeder i en polaroid film. Når billedet først printes ud af kameraet vil det have en blank overflade og der vil ofte være en hvid ramme, som omrammer dine nye billeder. Derefter vil du kunne gemme billedet som et minde mange år frem i tiden. Billedets størrelse, når det er printet ud, vil have et mål på omkring 6,2 x 4,6 centimeter. Dog kan størrelsen på billedet varierer lidt afhængig af, hvor du køber dine polaroid film og hvilket kamera du benytter dig af.Filmene til polaroid kameraet kan både købes i sort/hvid, som mange kender dem fra gamle dage. Dengang skulle billedet rystes en del før at det blev fremkaldt. Senest er der dog også udviklet film, der kan fremkalde dine billeder i farver.Når du står og skal vælge film til dit polaroid kamera, bør du være opmærksom på, at flere forskellige film godt kan passe til flere kameraer. Hvis du f.eks. køber en film til en af Fuji Instax-modellerne, vil den også kunne bruges til eksempelvis et polaroid kamera. Det gør sig desuden også gældende at der i nogle film kan være flere billeder end andre, men det er altid en god idé at tjekke op på det først, inden du vælger hvilken film, du køber til dit kamera.

Priserne på polaroid film

Selvom at polaroid film altid har været en bekostelig affære, har de seneste års udvikling medført, at det er blevet billigere at tage polaroid fotos. I dag koster en polaroid film til 10 billeder omkring 99 kroner. Dette gælder dog for de billigste film. Hvis du derimod er interesseret i at købe en større pakke, der eksempelvis indeholder film til 30 billeder, vil de fleste priser ligge på omkring de 170-200 kr. Det er vigtigt at pointere at prisen selvfølgelig godt kan svinge lidt, alt efter hvor man køber ens film.

I dag er det, som sagt før, også muligt at købe film i farver til ens polaroid kamera.  Prisen varierer en del i forhold til om det er sort/hvid eller farvebilleder, da det nemlig kan være en dyr affære at printe farvebilleder ud. Derfor bør du gøre op med dig selv om, hvorvidt det er vigtigt for dig, at billederne er i farver eller ikke.

Der er ikke noget værre end at skulle skifte film i ens kamera konstant. Derfor er det er en god idé at du på forhånd foretager en vurdering om, hvor meget du egentligt vil bruge dit kamera. Derefter kan du så købe polaroid film efter dit forventede forbrug.

Hvor kan Polaroid film købes?

Det kan i dag være svært at finde frem til, hvor man kan købe film til ens polaroid kamera, men der findes ganske få steder i Danmark, hvor det er muligt. Hvis du køber flere film på én gang og samtidig køber dine film over en webshop, vil du opleve at kunne få mængderabat og sågar nogle gange også spare fragten. Hvis du ved hvilken form for polaroid film, der passer til lige netop dit kamera, kan du søge på nettet efter den bestemte type. Ellers kan du længere oppe på denne side finde en oversigt over forskellige polaroid film og bestille den, der passer til lige netop dit kamera.

Vælg hvert billede med omtanke

Da polaroid kameraet fungerer på den måde, at det billede du har taget printes ud lige efter, at du har taget det, og at der samtidig oftest kun vil være film til 10 billeder i en polaroid film, er det vigtigt, at du ikke bare skyder løs med dit kamera. Billedet skal helst sidde i skabet med det samme. Derfor bør du vælge hvert billede med omtanke, så du derved kun fanger de bedste øjeblikke og får det bedste ud af din polaroid film.

Generelt gælder det om, ikke at kikse dit skud alt for mange gange, da du ikke har samme mulighed for at tage alle de billeder, du vil, som du eksempelvis ville have med din smartphone eller digitale kamera. Du har selvfølgelig heller ikke mulighed for at se billedet på dit polaroid kamera før, at det printes, som du ellers ville have på de fleste andre former for kameraer. Dette kan dog være med til at gøre, at du efterhånden bliver bedre og bedre til at tage billeder i det rette øjeblik, så hvert billede får en større værdi. Både i forhold til den egentlige værdi, i form af de omkostninger, som polaroid filmen har haft, men også i forhold til den affektive værdi. Der kan være noget helt specielt ved at sidde med et godt billede i hånde, der er fanget i det rette øjeblik.  Du kan med fordel også hænge dine polaroid fotos op på enten din væg, dit køleskab eller opslagstavle og derved kunne mindes, samt genleve de gode øjeblikke, som billederne viser, hver gang du passere et af de steder.

Polaroid film går under mange navne

Polaroid film bliver kaldt mange forskellige ting, hvilket kan gøre det forvirrende for dig, som står og leder efter det rette produkt. For at gøre det lettere for dig, at navigere i de forskellige navne, som du muligvis vil støde på i din søgen efter polaroid film, vil vi nævne nogle af de mest kendte betegnelser. Det gælder hhv. instafilm, fotofilm, polaroid papir, instant papir, instant film og polaroid kamera papir.

Alle de ovenstående navne dækker over det samme produkt, nemlig det dit kamera printer polaroidbilledet ud på. Derfor er der ingen grund til, at det lige netop er det, som skulle skabe en potentiel forvirring for dig og andre, som blot ønsker at købe den rigtige polaroid film.

Vi håber at dette kunne være med til at afklare eventuelle spørgsmål, som du måtte sidde med, i forhold til hvordan du vælger den rette film til lige netop dit polaroid kamera og hvilke ting du bør være ekstra opmærksom på i den forbindelse.