Indeholder reklamelinks

Fotostudie

Dette koster det mest nødvendige fotoudstyr til fotografen

Sponsoreret indhold

At være selvstændig fotograf er for de fleste både spændende og udfordrende. Det er samtidig en lidt dyr hobby, idet der skal investeres i en masse udstyr. Som fotograf er du dog sandsynligvis klar over, at man aldrig må gå ned på udstyr, hvorfor du bør finde en løsning på, hvordan du finansierer alt fra kamera til objektiver og diverse lysudstyr.

Lån privat eller via din virksomhed

Der findes op til flere måder, hvorpå man kan låne til fotoudstyr. Du kan låne hos Santander som privatperson, men det er også muligt at få et erhvervslån hos landets banker og låneudbydere. Ofte er det også muligt at få en kassekredit, hvis man forventer at skulle købe nyt udstyr løbende.

Det kan være hårdt at skulle indlede sin iværksætterkarriere med gæld, men ofte er det nødvendigt, hvis man gerne vil have det bedste udstyr til at løse ens kommende opgaver.

Det bedste fotoudstyr er ikke billigt

Fotogrej i høj kvalitet er selvsagt ikke billigt. Det ved du højst sandsynligt allerede, og du ved nok også, hvorfor man aldrig bør gå på kompromis med kvaliteten. Jo bedre udstyr du investerer i, desto bedre resultater kan du skabe for dine kunder, og desto mere tilfredse kunder vil du få i butikken. Lad os lige gennemgå priserne på noget af det mest populære udstyr til fotografer.

Kamerahus

Et godt sted at starte er kamerahuset. Dette kan du trods alt ikke undvære.

For at få et godt kamerahus skal du forvente at investere et sted mellem 3.000 og 6.000 kr. Du kan i dette prisniveau f.eks. få et hus fra Canon eller Nikon. Huset byder bl.a. på skærmen og sensoren, som er vigtige parametre.

Kamerahuset kan dog ikke stå alene. Der er også brug for et par gode objektiver.

Kameraobjektiv(er)

Du kan selvfølgelig ikke undvære et kamerahus, som vi var inde på i forrige afsnit, men et mindst lige så vigtigt køb er selvfølgelig et kameraobjektiv. Der findes over 100 udskiftelige objektiver fra mærker som Canon, Sony og Nikon. De billigste koster lige under 1.000, mens nogle af de dyrere løber op i over 10.000 kr. Der findes altså både dyre og billige objektiver til kameraer.

Lysudstyr

For at tage det perfekte billede har man brug for det perfekte lys.

Og skal man tage billeder indenfor, hvor der ikke er så meget naturligt lys, så har man naturligvis brug for det helt rette lysudstyr. Du kan f.eks. starte med at investere i et mindre belysningssæt med de mest essentielle dele. Samtidig bør du købe et stativ eller to, som kan justeres på forskellige fronter.